Home

Introductie

Assortiment

Film mechanisatie

Contact

 

 

J. Kerstens Boomkwekerij

Wij zijn 'n boomkwekerij dat gespecialiseerd is in het kweken van half en hoog stammen in de volle grond. De kwekerij is 2,5 ha. en wordt intensief beteelt waarbij we streven naar een goede kwaliteit bomen. Jaarlijks worden er meer dan 25.000 enten geplant voor 1 of 2 groei jaren. Daarnaast is er nog een assortiment wat op eigen wortel gekweekt wordt. Alle bomen worden aan stokken gekweekt en zijn dus mooi recht. Onze bomen worden tijdig verplant (minstens om de 2-3 jaar) zodat er een wortelgestel ontstaat, wat een goede hergroei geeft.

Sinds enkele jaren bezitten wij over een driewielige portaaltrekker waardoor we een goede gewasverzorging kunnen uitvoeren en sterk verbeterde arbeidsomstandigheden hebben gecreëerd. Ook kunnen we met deze machine de bomen rondsteken wat een goede doorgroei geeft.

Op onze kwekerij werken we al vele jaren met een teelt van Tagetus wat de grond biologisch in zeer goede condities houdt en dus het gebruik ven chemische middelen sterk reduceert. Daarnaast houden we ook rekening met een goede vruchtwisseling.

In toekomst hopen we ons assortiment nog verder uit te breiden in de stammen teelt, dus eventuele suggesties zijn altijd welkom
(E-mail: info@joskerstens.nl)